Educatieve games

3D ontwikkeling

3D game engines

Van Hes automatisering maakt gebruik van een game-engine om 3d games volledig tot hun recht te laten komen. 3D omgevingen helpen het gevoel van realiteit te versterken. In het ruimtelijke vlak opdrachten doen vereist soms meer inzicht en kan daardoor zeer dynamisch zijn.

Game-engines zijn ondenkbaar in de gamesindustrie. Een goede game-engine is een complex product en brengt veel kosten met zich mee om te produceren. Vaak moet, om zo’n dure engine rendabel te laten zijn, de engine meerdere malen gebruikt worden (of onderdelen hiervan). Dit kan bijvoorbeeld door meerdere games op deze engine uit te brengen, of door andere gameproducenten de engine onder licentie te laten gebruiken. Dit heeft ook grote voordelen voor de andere producent aangezien deze een game kan ontwikkelen op een goede engine zonder de ontwikkelingstijd en ontwikkelingskosten die met zo’n engine gepaard gaan.

Game based learning

spelenderwijs leren

Spelletjes doen is leuk! het vereist inzicht kennis en andere vaardigheden. We leren snel hoe een spel in elkaar zit en hoe we het moeten spelen. Ook geeft het een drijfveer om te winnen of tot het einde ervan te komen. Zo kan een “game” gebruikt worden om educatieve doelstellingen te bereiken. Wat is er nu leuker dan spelend leren!
Een van de belangrijkste manieren is het leren door te doen, het liefst in een authentieke situatie. Een game biedt hier veelal een uitstekende omgeving voor. De huidige doelgroep die met games te maken krijgt, is vertrouwd met computers, multimedia, internet en heeft daarmee verwachtingen bij een opleidingstraject.

Heeft u geen verstand van games? Maar wel verstand van opleiden. Samen met u kan van Hes automatisering naar de mogelijkheden kijken om games in te zetten bij het leren. 

Later meer…

image Later meer…

Page 1 of 1 pages