Automatisering

wat is automatisering

Geeft het werk uit handen

Automatisering is het vervangen van menselijke arbeid door computers en computerprogramma’s. Hierdoor kan men een hoop werk uit handen geven en dat scheelt geld, arbeid en grondstofverbruik.
Vormen van automatisering zijn overal om ons heen te vinden. De verkeerslichten worden bediend door een geautomatiseerd systeem. De kassa in de winkel die de boodschappen afrekent doet meer dan enkel een optelling maken van de prijs van de artikelen; het is ook de basis voor een voorraadbeheersysteem. Zodra er een artikel verkocht wordt, wordt dit meteen uitgeboekt en kan een vervangend exemplaar besteld worden. Uitzendingen op de radio worden vaak via computerprogramma’s bediend. De presentator is doorgaans nog wel een mens.

Van Hes automatisering ontwikkelt software om bepaald werk binnen uw bedrijf te automatiseren. Dit kan bijvoorbeeld het boekhouden zijn, het plannen van personeel en machines of het berekenen van grafieken.

Andere meer industriĆ«le vormen van automatisering is het gebruik van Programmable Logic Controllers (PLC’s), PCS (Process Control Systems, ook wel DCS genoemd) en SCADA-pakketten. SCADA-pakketten dienen om een productieproces te tonen (visualiseren) zodat de operators (mensen die de productie in goede banen moeten leiden) op dit proces kunnen ingrijpen indien dit nodig is.

Later meer…

image Later meer…

Page 1 of 1 pages